Introductie van Formentera

Formentera is de kleinere en meer zuidelijke eiland van de groep Pitiusen (bestaande uit Ibiza en evenals verschillende kleine eilandjes), die behoort tot de Balearen autonome gemeenschap ( Spanje).De naam van het eiland is meestal gezegd af te leiden van het Latijnse woord frumentarium, wat betekent “graanschuur”. Het eiland werd bezet door de Carthagers alvorens naar de oude Romeinen. In de daaropvolgende eeuwen, het doorgegeven aan de Visigoten, de Byzantijnen, de Vandalen, en de Arabieren. In 1109 was het doelwit van een verwoestende aanval door de Noorse koning Sigurd ik aan het hoofd van de ‘Noorse Crusade “. Het eiland werd veroverd door de Catalanen, toegevoegd aan de Kroon van Aragon en werd later een deel van het middeleeuwse Koninkrijk van Mallorca.

Het eiland (samen met de omliggende eilandjes) werd een aparte insulaire raad (met hetzelfde gebied als de gemeente van de zelfde naam) na 1977. Daarvoor werd toegediend in de voormalige insulaire raad van Ibiza en Formentera (voor de hele groep van de Pitiusic eilanden), maar in een aparte comarca (die al onder de huidige gemeente Formentera). Deze hervorming toegestaan ​​Ibiza naar de comarca verenigen (van de vijf gemeenten) met zijn nieuwe insulaire raad (niet langer toedienen van Formentera).

Geografie

Het belangrijkste eiland Formentera is 19 kilometer (12 mijl) lang en ligt ongeveer 6 kilometer (4 mijl) ten zuiden van Ibiza in de Middellandse Zee. Meer specifiek Formentera is een onderdeel van de afbakening van de Balearen Zee, die is een noordwestelijke deel van de Middellandse Zee. [1] De belangrijkste dorpen zijn Sant Francesc Xavier, Sant Ferran de ses Roques El Pilar de la Mola en La Savina.

Het eiland bestaat uit één gemeente, ook wel Formentera, en heeft een bevolking van 9962 (per 1 januari 2010). De oppervlakte is 83,24 vierkante kilometers (32.1 sq mi). Het is onderverdeeld in verschillende burgerlijke parochies (parequios), die zelf onderverdeeld in vendas (Vendes in het Catalaans).

Ten noorden van Formentera is het eiland van Espalmador (Illa de s’Empalmador in het Catalaans), dat is de tweede grootste eiland van de gemeente en wordt zelf omringd door een paar kleine eilandjes. Espalmador is een tombolo, gescheiden van het belangrijkste eiland Formentera door een ondiepe zandbank, en bij eb, is het mogelijk voor een te waden tussen de twee eilanden. Dit gebied is een populaire stopplaats voor mensen in jachten rubriek tussen Ibiza en Formentera.

Attracties

Sinds de jaren 1960, is Formentera is een populaire bestemming voor hippies. Het eiland is bekend in heel Europa vanwege de vele ongerepte witte stranden en het feit dat naakt zonnen is toegestaan ​​op de meeste van de stranden.

Hoewel de verharde wegen toegang tot alle delen van het eiland toe te staan ​​en auto’s zijn gemakkelijk gehuurd in de haven, veel mensen kiezen voor bromfietsen of zelfs fietsen huren vanwege het vlakke karakter van het grootste deel van het eiland en de beschikbaarheid van toegewijde fietspaden in vele locaties.

Het eiland heeft ook vier Martello torens.

Vervoer

Het eiland was vroeger alleen bereikbaar per boot vanaf Ibiza, waardoor het de rustigere van de twee eilanden, maar de laatste jaren geregeld personenvervoer service van het Spaanse vasteland is toegenomen toerisme.

Ferry tickets vanaf Ibiza zijn verkrijgbaar op voorhand, evenals transfers vanaf de luchthaven of de haven van Ibiza direct naar de accommodatie in Formentera.

Veerboten naar Formentera opereren vanuit hun eigen terminal in de haven van Ibiza, met vertrek elk half uur in het hoogseizoen op grote (200+ passagier) snelle catamarans. De reis duurt ongeveer 30 minuten met 10 minuten per verlaten Ibiza, het oversteken van de zee, en aankomst in Formentera langs de landengte te Espalmador.

Geen producten gevonden die aan uw selectie voldoen.